Patarimai, kaip pasiruošti naujam šuniukui namuose

Jei nusprendėte įsilgyti naują šeimos narį, Jums pravers šie patarimai, kurie padės Jums ir būsimam augintiniui. Pasiruošimas praplėsti savo šeimą yra nepaprastai įdomus laikas, tačiau didelė atsakomybė tenka turint šunį. Taigi, labai svarbu įsitikinti, kad Jūs turite viską prieš atvykstant Jūsų naujam kompanionui.

1. PASIRŪPINKITE PIRKINIAIS

Be abejo, pati įdomiausia pasiruošimo dalis Jūsų naujam augintiniui – paruošti namus, kad Jūsų naujam draugui nieko netrūktų. Rekomenduojame apsilankyti specializuotoje naminių gyvūnėlių parduotuvėje, kuri yra pasirengusi ir laukia, kad galėtų pasidalyti savo aistra ir žiniomis apie visus dalykus, susijusius su augintiniais.

Kai kuriuos produktus išmintinga įsigyti:

  • Du dubenys: vienas maistui, kitas – vandeniui
  • Guolis (taip pat narvas, jei planuojate pratinti savo mažylį likti „savo kambaryje“ kol būsite išvykę
  • Antkaklis ir žyma: su Jūsų vardu ir kontaktine informacija išgraviruota, kad įsitikintumėte, jog pasimetus augintiniui jis bus grąžintas Jums
  • Pavadėlis pasivaikščiojimams
  • Žaislai: kad Jūsų šuniukas būtų laimingas, ir jiems nekiltų pagunda kramtyti Jūsų baldų
  • Automobilio diržas: jei turite automobilį ir planuojate juo vežti savo šunį
  • Priežiūros įranga ir šunų šampūnas: kad jų kailis būtų puikios būklės
  • Taip pat, jei planuojate parsivežti jauną šuniuką pasirūpinkite palutėmis.

2. RASKITE TINKAMĄ MAISTĄ

Jei jaudinatės, kad praleidome ką nors iš mūsų pirkinių sąrašo, esate teisūs. Rasti tinkamą maistą savo draugui yra tikrai svarbu, nes tai gali turėti didžiulės įtakos jų fizinei savijautai ir pažinimui, be to, yra daugybė skirtingų rūšių.

Tinkamo maisto pasirinkimas Jūsų kompanionui priklauso nuo daugybės kintamųjų, įskaitant:

  • amžius
  • dydis
  • veislė
  • aktyvumo lygis

Svarbu žinoti, kad ne visi angliavandeniai yra vienodi, todėl labai svarbu atkreipti dėmesį renkantis šunų maistą, nes grūdai dažnai naudojami maisto masės didinimui, tuo pačiu užtikrinant minimalią maistinę vertę.

Šunims trūksta seilių amilazės (fermento, naudojamo krakmolingiems angliavandeniams skaidyti), o tai reiškia, kad angliavandenius, tokius kaip grūdai, virškinti daug sunkiau. Šunų maistas be grūdų yra lengviau virškinamas, tai reiškia mažesnį šėrimo kiekį ir mažesnį išmatų tūrį. Mažiau vietos užima sunkiai suskaidomi grūdai, todėl daugiau vietos yra ir kokybiškai mėsai. Be to, begrūdžiame maiste, yra mažiau alerginių ingredientų, kurie Jūsų šuniukui galėtų sukelti alerginę reakciją ar netoleranciją.

Nesvarbu, ar įsigyjate šunį iš veisėjo, ar prieglaudos, greičiausiai turėsite juos atpratinti nuo senojo maisto, jei pasirinksite ką nors kito. Tai turėtų būti daroma palaipsniui, per maždaug septynias dienas, lėtai didinant jiems naujo maisto kiekį, tuo pačiu mažinant jų vartojamo seno maisto kiekį.

3. ŠUNIUKO APSAUGA

Šuniukai tyrinėja pasaulį burna. Nors tai visiškai normalu jauniems šunims, prieš pasiimant savo draugą, verta skirti laiko šuniuko apsaugai Jūsų namuose ar sode.

Įsitikinkite, kad nėra atvirų laidų ir kabelių, kuriuos šuniukas galėtų graužti, ypač kai jie palikti vieni

Maistą laikykite neprieinamoje vietoje, ypač šunims toksišką maistą, įskaitant šokoladą, vynuoges ir svogūnus.

Taip pat paslėpkite valymo produktus ir vaistus, nes jie gali būti labai kenksmingi.

Kai kurie kambariniai augalai taip pat gali būti toksiški šunims. Pasidomėkite turimais augalais ir nukelkite nuo grindų visus galimai kenksmingus augalus. Dar kartą patikrinkite savo lauko erdvę

Saugiai laikykite smulkius daiktus, tokius kaip sąvaržėlės ir papuošalai, nes jie gali sukelti dusimą.

Patikrinkite, ar saugūs aptvarai jūsų sode, nes šuniukai mėgsta kasti ir laipioti.

Jei jums ypač rūpi viena namo sritis, galbūt norėsite nusipirkti šuniuko vartelius – kaip ir kūdikių vartus – kad galėtumėte palikti savo šuniuką be priežiūros.

Manoma, kad nors pagrindiniai naikintojai yra jauni šuniukai, kai kurie vyresni šunys taip pat turi nemažiau nepageidaujamų įpročių. Taigi, verta su jais susipažinti reguliariai lankantis prieglaudoje ar pas ankstesnį savininką, užduodant klausimus ir leidžiant laiką su savo būsimu šunimi prieš jiems persikeliant. Žinoma, tinkamai mokant, Jūs turėtumėte sugebėti išmokyti savo kompanioną eiti į tualetą lauke ir nekramtyti baldų.

5. VETERINARO PAIEŠKA

Vietos veterinarijos gydytojo paieška Jūsų naujam šuniui yra tokia pat svarbi kaip ir registracija pas vietinį bendrosios praktikos gydytoją, kai persikeliate į naujus namus. Jei galite, paprašykite konsultacijos draugų ar šeimos narių, taip pat vietinių šunų savininkų puslapių socialiniuose tinkluose, kad surastumėte tinkamą veterinarijos gydytoją. Kai apsispręsite, kurį norite išbandyti, užsiregistruokite apžiūrai ir skiepams, kurių reikia Jūsų kompanionui.

Taip pat svarbu įsitikinti, kad Jūsų šuniukui bus įmontuota mikroschema, nes naminių gyvūnėlių savininkams, kurie to nepadaro, gali būti skiriamos didžiulės baudos. Vietinis veterinarijos gydytojas tai atliks vos per kelias sekundes. Tai leis su Jumis susisiekti, jei šuo bus pamestas ar pavogtas, kol Jūsų informacija bus nuolat atnaujinama.

Daugiau nei tikėtina, kad Jūsų šuns pirmosios savaitės namuose bus įtemptos, tačiau tinkamai pasiruošus, viskas gali vykti sklandžiau, nei tikėjotės. Viską suplanuoti ir nuo pat pradžių įsitraukti į rutiną su savo naujuoju draugu yra puikus būdas išvengti chaoso ir paversti patirtį malonia visiems.